WELKOM BIJ KITANAMIKAI

Geschiedenis

De club bestaat al sinds 1974 en is opgericht door Jan Snakenborg en Anton Kemmerling en heette van toen Shinbukan. De aanleiding was een inspirerende kennismakingscursus kendo in Harderwijk, waarna ook de club in Meppel is opgericht.

Daarmee behoort de vereniging tot de vijf oudste iaido- en jodo clubs van Nederland. Anton heeft zich jarenlang een gedreven dojoleider getoond, met als sterkste persoonlijke punten een goed gevoel voor technieken en een sterke vechtersmentaliteit. Vanuit die betrokkenheid is het huidige Kitanamikai (toenmaals Shinbukan) ontstaan.

Gedurende langere tijd is bij Shinbukan zowel kendo, jodo als iaido beoefend. Vanaf circa 1992 heeft Willem Riesenkamp het kendo gedeelte overgenomen, terwijl eerst Anton Kemmerling en later Thijs Boerema zich daarna meer richt op het jodo en iaido. Reeds wordt bij kitanamikai alleen iaido en jodo nog actief beoefend. Voor kendo verwijzen we naar Willem Riesenkamp in Groningen (shinbukan dojo).

HEDEN

De club bestaat uit circa 10 actieve leden en gelijke veel slapende leden. Er trainen circa 5 mensen zonder graad, drie mensen met een 2 dan en een 3 dan iaido, en twee 3 en een 2 dan jodo.

Regelmatig worden trainingen, examens en seminars bezocht in Nederland, soms in Belgie, Duitsland of Oostenrijk.

De huidige dojoleider, Thijs Boerema, is sinds 1981 actief iaidoka en jodoka.